Lean In. Femeile, munca și voința de a conduce - Sheryl Sandberg

Lean In. Femeile, munca și voința de a conduce

By Sheryl Sandberg

  • Release Date: 2016-06-14
  • Genre: Management & Leadership

Description

Unul dintre primele titluri ale colectiei CEO, Lean In de Sheryl Sandberg,se adreseaza femeilor de afaceri, confruntate adesea cu dilema: o cariera de succes sau o viata personala implinita?

Autoarea, al doilea om din conducerea Facebook, aflata in ultimii ani in topul celor mai puternice femei de afaceri si al celor mai influente personalitati si mama a doi copii, ne arata ca este posibil sa impaci reusita profesionala cu implinirea personala, ca trebuie sa depasim stereotipurile de gen, ca femeile trebuie sa aiba mai multa incredere in sine si ambitie pentru a-si obtine locul pe care il merita.

Premisa acestei cărți o constituie un discurs fulminant TEDTalk, susținut de Sandberg în 2010, în care descria felul în care femeile își stăvilesc progresul în carieră în mod involuntar. Cuvântarea ei devenită un real fenomen și urmărită de mai mult de 2 milioane de ori, încurajează femeile „să se așeze la masa tratativelor“ alături de bărbați, să caute în permanență provocări, să-și asume riscuri și să-și urmărească scopurile cu tenacitate.

Astfel, studiile de specialitate au evidențiat faptul că deși s-au scurs treizeci de ani de când 50% din absolvenții de colegii din Statele Unite ale Americii sunt femei, totuși bărbații continuă să dețină o majoritate covârșitoare a pozițiilor de conducere din guvern și industrie. Femeile încă nu-și fac auzite vocile, iar autoarea încearcă să găsească un răspuns la întrebarea De ce progresul femeilor în accederea la rolurile de conducere s-a blocat?, explică cauzele originare ale problemei și oferă soluții convingătoare, practice, care le pot conferi femeilor puterea de a-și etala întregul potențial.

Sandberg sondează în adâncime aceste aspecte, pentru a străpunge ambiguitățile și prejudecățile prezente în viețile tuturor și a le îndruma pe femei, pas cu pas, în clădirea unei cariere de succes, descriind etapele specifice pe care trebuie să le parcurgă acestea în scopul concilierii reușitelor profesionale cu împlinirea personală.

Scrisă cu umor și înțelepciune, această carte este un apel inspirat la acțiune, destinat a schimba polii conversației de la femeile care nu pot face la cele care pot, devenind astfel un strigăt animat către acestea de a pune umărul la crearea unei lumi mai egale.

Comments