Og de svake lider det de må? - Yanis Varoufakis

Og de svake lider det de må?

By Yanis Varoufakis

  • Release Date: 2019-06-06
  • Genre: Public Administration

Description

En internasjonal bestselger fra en av Europas fremste økonomer. 
I denne boken tar Yanis Varoufakis et solid oppgjør med Europas økonomiske historie fra etterkrigstiden frem til i dag. Han gir en svært leseverdig og rystende fremstilling av mekanismene som ligger bak Europas spektakulære vekst og fall – og viser at årsakene til den økonomiske krisen i 2008 går langt dypere enn det vi blir ledet til å tro. Ifølge Varoufakis burde vi nå være alt annet enn lettet over at finanskrisen er over. Mens de rike fortsetter å gjøre som de vil, er det de fattige i de fattigste landene som må betale regningen for det som har vist seg å være et mislykket økonomisk prosjekt. Og som denne boken viser, er det heller ikke blitt gjort nok for å forhindre at en ny og verre krise kan oppstå i fremtiden. 
Og de svake lider det de må? er en uvurderlig guide til å forstå hva som står på spill i Europa i dag. Varoufakis gir ikke bare en svært overbevisende analyse av årsakene til finanskrisen i 2008, han gir også konkrete forslag for hvordan vi kan unngå nye katastrofer i tiden som kommer. 
«En fortelling om hvordan kapitalens krefter har vunnet over fellesskapets interesser … visjonært» – The Times 
«Hvis du noen gang har lurt på hva som står på spill i Europa, les Varoufakis.» – The Guardian 
«Få finansministre har et like stort talent for økonomi som Varoufakis.» – Joseph Stiglietz, vinner av Nobelprisen i økonomi

Comments